vinkjeVrijstaand vinkje8 personen vinkje1800 m hoogte vinkje400 m van centrum vinkjeGratis pendelbus naar piste vinkjeParkeerplaats vinkjeLes Collons, Wallis vinkjeSkigebied Les Quatre Vallées, Verbier

Winter

De plaatsen Thyon en Les Collons worden als één gebied beschouwd en maken onderdeel uit van het bekende Les Quatre Vallées gebied. Eén van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland in het Franstalige deel van Wallis (Valais). Verbier en Veysonnaz zijn ook bekende dorpjes uit dit gebied.

Hoogtepunt van het gebied is de gletscher van Mont Fort ruim boven de 3000 meter. Vanaf een hoogte van 3300 meter kun je 2530 meter naar beneden skiën via een 15 kilometer lange piste. Dit is één van de langste en mooiste pistes van de Alpen.

Het skigebied is uitstekend:
Hoogtebereik is 3300 m
420 km skipiste
99 liften
72 km loipe
19 cabines en treinen

Het gebied rondom Thyon en Les Collons betekent een wintersport met onbegrensde mogelijkheden op pistes geschikt voor beginners tot gevorderden. Ook bij snowboarders is deze omgeving erg in trek, omdat er in het skigebied tussen Thyon en Les Collons een snowpark met halfpipe en boardercross bevindt én er is een speciale snowboard piste (Alpage).

Rondom het dorp Les Collons kan je mooi wandelen, hiervoor zijn een aantal wandelingen uitgezet. Er is totaal aan 20 km gemarkeerde wandelroutes. Ook heeft het gebied in totaal 72 kilometer loipe, o.a. 10 km loipe in het gebied Veysonnaz - Combyre op 2000 meter hoogte. En ook bij Thyon zijn diverse mogelijkheden.

Even een blik op de piste? Klik op de live webcam of ga naar
http://www.thyon.ch/fr/webcams.htm